Kód tovaru: Vre290960
Rastliny dorastajú v trópoch až do výšky 6 metrov s 5 cm hrubími stonkami, ktoré sú plné sladkosti! Kvôli citlivosti na mráz je kultivácia možná iba vo (veľkých) nádobách. Vonku v lete a vo vnútri na svetlom, nie príliš teplom mieste po zvyšok roka. Po 1 roku môžete občas zbierať hustejšiu stonku: je to dobrá sladká prírodná žuvačka. Cukrová trstina pochádza z Indonézie a odtiaľ sa prvýkrát rozšírila do tropickej Ázie. Alexander Veľký vzal rastlinu do Grécka, ohromený touto rastlinou, ktorá vyrába med bez včiel. Neskôr Arabi rozšírili jej kultiváciu, po ktorej ju Európania priviedli do Strednej a Južnej Ameriky.
Výsev: moýný po celý rok. Semená nepravidelne klíčia a neklíčia všetky, udržiavajú sa rovnomerne vlhké (nie mokré) a celkom teplé: 25 - 30 ° C. Semeno prikryte iba veľmi jemne a príležitostne „narušte“ výsev tým, že porušíte vrchnú vrstvu vidličkou a znova ju stlačíte. Okamžite po vzídení premiestnite na svetlé a chladnejšie stanovisko.