Kód tovaru: 673420VRE
Teff je 150x jemnejší ako pšenica, a od roku 3500 pred naším letopočtom sa používa ako zrno! To vyvoláva zvedavosť. Teff sa stále pestuje, spracováva a je cenený. Po zbere semien sa v Etiópii najmenej tri dni fermentuje pod zemou a potom sa spracuje na ploché koláče (injera) ako druh kvásku. Taktiež z neho vyrábajú kašu a pivo. Teff sa od začiatku 21. storočia pestuje aj v Holandsku. Hoci obsahuje glutén, je vhodný pre ľudí s celiakiou (neznášanlivosť lepku), pretože neobsahuje škodlivú frakciu gluténu. Okrem toho teff obsahuje oveľa pomalšie stráviteľné, komplexné sacharidy ako ostatné zrnoviny. Z tohto dôvodu budete mať pocit plnosti na oveľa dlhšiu dobu. Teff tiež obsahuje oveľa viac železa a vápnika ako iné obilniny. To z neho robí zaujímavý produkt, okrem iného pre vegánov, starších ľudí a vytrvalostných športovcov! Vzhľadom k tomu, že zrná sú také malé, nie je možné ich olúpať predtým, ako sú rozomleté. Teffová múka je preto vždy celozrnná múka, čo znamená, že je bohatá na vlákninu. Plodina dosahuje výšku až 160 cm. Stonky sú tenké, takže plodina ľahko polieha. Plody obilnín sú veľmi malé (veľkosť cukrových zŕn). Výsev apríl - jún, priamo na miesto, lepšie výsledky dosahuje pri zalievaní.
Balenie: 10g