POZNÁTE OKRU? Máme pre Vás recept, s ktorým si ju zamilujete.

 

Podstatné je aby ste okru použili veľmi mladú a čerstvú, inak plody nebudete mať chutné. Zberáme ju často a takto si aj zabezpečíme, lepšie nasadzovanie plodov.

Na skvelú chrumkavú okru budeme potrebovať:

 

-          Mladú čerstvú okru

-          Slnečnicový alebo sezamový olej

-          Štipku mletej rasce

-          Nakrájanú cibuľku

-          Mleté chilli korenie

-          4 strúčky cesnaku

-          Štipku kurkumi

-          Soľ podľa chuti

Mladú okru nakrájame na kolieska. Usušíme ju utierkou.

Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno posekanú cibuľku.

Pridáme rascu a keď cibuľka začne hnednúť, pridáme roztlačený cesnak.

Potom pridáme ešte trošku oleja a okru, chilli korenie a kurkumu.

Okru opekáme 10-15 minút, kým je chrumkavá a suchá

Dosolíme podľa chuti.

 

Dobrú chuť!

 

V Bratislave 28.02.2017

Autor MG