Prihlásiť



Čerstvé vitamíny, enzýmy a minerály skoro na jar z vlastnej úrody zo semena

Jednou z najskorších jarných zelenín vôbec, ktoré si môžete sami zo semena dopestovať sú vrcholky okrúhlice. Okrúhlica je nadupaná minerálmi, vápnikom a vitamínmi najmä skupiny B a C. Má chutnú korenistú chuť a môžete ju pridať do šalátov alebo upravovať ako špenát. Máme pre Vás aj tip na chutný a jednoduchý recept.

Na olivovom oleji krátko orestujeme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme vrcholky okrúhlice, trochu korenia, soli a kvapku balzamikového octu, môžeme pridať aj štipku hnedého cukru. Okrúhlicu varíme kratučko, iba kým nezmäkne a ihneď ju odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo opečeným nacesnakovaným chlebom.

 

Táto webstránka používa súbory cookies Cookies sú malé textové súbory, ktoré používajú naše webové stránky a slúžia na prispôsobenie obsahu, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, môžu byť poskytnuté aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Táto webová stránka používa rôzne cookies. Niektoré sú nevyhnutné pre jej fungovanie, iné môžeme používať len s vaším súhlasom.