Čerstvé vitamíny, enzýmy a minerály skoro na jar z vlastnej úrody zo semena
Jednou z najskorších jarných zelenín vôbec, ktoré si môžete sami zo semena dopestovať sú vrcholky okrúhlice. Okrúhlica je nadupaná minerálmi, vápnikom a vitamínmi najmä skupiny B a C. Má chutnú korenistú chuť a môžete ju pridať do šalátov alebo upravovať ako špenát. Máme pre Vás aj tip na chutný a jednoduchý recept.
Na olivovom oleji krátko orestujeme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme vrcholky okrúhlice, trochu korenia, soli a kvapku balzamikového octu, môžeme pridať aj štipku hnedého cukru. Okrúhlicu varíme kratučko, iba kým nezmäkne a ihneď ju odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo opečeným nacesnakovaným chlebom.