Céder himalájsky

Modifikátor ceny variantu
Predajná cena4,25 €
Balenie: 10g

Bonsaj - Indický céder je svojím unikátnym tvarom pre každého ľahko rozpoznateľný. Stále zelený ihličnatý strom rozvíja svoje hlavné vetvy so zavesenými špičkami vodorovne a takto rastie takmer tak isto široko ako vysoko. Jeho modrozelené alebo sivo modré jemné ihličie je väčšinou usadené na krátkych výhonkoch a len náhodne na dlhších výhonkoch. Ihličie s dĺžkou 4 až 5 cm sú považované za jedno z najdlhších zo všetkých cédrových druhov bonsajov. Pri kvitnutí na jeseň, indický céder produkuje až 8 cm dlhé kužele, ktoré úhľadne stoja vzpriamene na vetvách.

Kód tovaru: SAF14006

Céder himalájsky (Cedrus deodara)

Pestovanie: Výsev vo vnútri je možný počas celého roka. Semená pred výsevom uchovajte v chadničke v uzatvorenom plastovom vrecku po dobu asi jedného týždňa. Potom ich jednoducho vysejte do vlhkého substrátu do hĺbky asi 1 cm. Výsevnú nádobu zakryte čírou fóliou, do ktorej nezabudnite urobiť dierky. Fóliu každý druhý deň asi na dve hodiny úplne odokryjeme aby sme zabránili plesniveniu substrátu. Nádobu zo semenami držte na svetlom mieste s teplotou asi 20°C. Substrát udržujte vlhký nie však mokrý. Rastlina zvyčajne klíči 4-10 týždňov.

Stanovisko: preferuje plné slnko

Starostlivosť: Rastlinu dostatočne zavlažujte ale vyhnite sa zadržiavaniu vody v kvetináči. Od mája do septembra môžete každé tri týždne pridávať špeciálne hnojivo na bonsaje.

V zime: Indický céder je ľahko mrazuvzdorný do -10 ° C, ale pre hibernáciu je najlepšie udržiavať rastlinu na svetlom mieste s teplotami okolo 10 ° až 15 ° C. Indický céder má v prírode pozoruhodnú schopnosť regenerovať v prípade, že silná zima sa na rastline podpíše.

Tvarovanie: Počas obdobia rastu je vhodné pravidelne odstraňovať nové výhonky. Silnejšie vetvy a vetvičky sa dajú odstrániť len pred zimnou sezónou, aby sa obmedzila strata živice cez čerstvé rezy. Pri tomto spôsobe vaša bonsaj nepotrebuje mobilizovať extra silu pre správny vývoj. Každé tri až päť rokov, by ste ju mali na jar presadiť, najlepšie v marci, neodstráňte celú zem a radšej nerozrezávajte korene.

Táto webstránka používa súbory cookies Cookies sú malé textové súbory, ktoré používajú naše webové stránky a slúžia na prispôsobenie obsahu, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, môžu byť poskytnuté aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby. Táto webová stránka používa rôzne cookies. Niektoré sú nevyhnutné pre jej fungovanie, iné môžeme používať len s vaším súhlasom.